Φτιάξτο μόνος σου: Εξωτερικός τοίχος από τσιμεντοσανίδα

Όταν θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα τοίχο από τσιμεντοσανίδα, πρώτα ξεκινάμε με την μέτρηση και την χάραξη του σκελετού. Οι στρωτήρες και οι ορθοστάτες που είναι τοποθετημένοι περιμετρικά της τοιχοποιίας πρέπει να εφαρμόζουν χωρίς κενά και να σφραγίζονται με αφρώδη αυτοκόλλητη ηχομονωτική ταινία. Η εργασία αυτή πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε όταν απαιτείται ηχομόνωση. Πάνω στο μεταλλικό σκελετό επικολλάτε η διαπνέουσα μεμβράνη AQUAPANEL® Tyvec.

Τα μεταλλικά προφίλ πρέπει να στερεώνονται με βίδες και βύσματα και να μπαίνουν σε αποστάσεις 40 ή 60 εκατοστών. Οι τσιμεντοσανίδες τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα, συγκρατούνται, πιέζονται και βιδώνονται πάνω στο σκελετό με ειδικές αντιαλκαλικές βίδες, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι παραμορφώσεις. Το βίδωμα γίνεται σε αποστάσεις των 25cm. Οι βίδες δεν πρέπει να διαπερνούν την τσιμεντοσανίδα και οι κεφαλές τους πρέπει να είναι ακριβώς πάνω δηλαδή να μην εισχωρούν στην τσιμεντοσανίδα.

Η αρμολόγηση των τσιμεντοσανίδων πραγματοποιείται με το υλικό αρμολόγησης AQUAPANEL Joint filler ή Betocoat, σε συνδυασμό με την αντιαλκαλική υαλοταινία αρμού πλάτους 10cm.

Η επιφάνειά των τσιμεντοσανίδων επιχρίεται με το AQUAPANEL® Basecoat ή Betocoat σε στρώση πάχους 5-7mm, εγκιβωτίζοντας παράλληλα και το αντιαλκαλικό εξωτερικό πλέγμα ενίσχυσης AQUAPANEL, βάρους 200 gr/m3. Σε περίπτωση επεξεργασίας της επιφάνειας με βαφή προτείνεται αρχικά η εφαρμογή του ασταριού εξωτερικής χρήσης Betocoat Primer Elast και στην συνέχεια η εφαρμογή του χρώματος ακρυλικής βάσεως Betocoat Color Elast.

Δείτε βήμα προς βήμα την κατασκευή μιας εξωτερικής τοιχοποιίας με τσιμεντοσανίδα στο ακόλουθο video

Leave A Comment