Φτιάξτο μόνος σου: Θερμομόνωση δωματίου

Η εσωτερική θερμομόνωση είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Η επένδυση των εσωτερικών τοίχων μπορεί να γίνει είτε με έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf InTherm που επικολλούνται με γυψόκολλα, είτε με την κατασκευή μεταλλικού σκελετού όπου στερεώνεται το μονωτικό υλικό ορυκτοβάμβακας Knauf Ecose και βιδώνεται η γυψοσανίδα Knauf AluTherm. Επίσης με χρήση μεταλλικού σκελετού, μονωτικού υλικού  oρυκτοβάμβακα και γυψοσανίδας Knauf μπορεί να γίνει η εσωτερική θερμομόνωση οροφών.

Δείτε βήμα προς βήμα την εφαρμογή των συστημάτων εσωτερικής θερμομόνωσης στο παρακάτω video

14 Comments

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ 01/12/2014 at 12:42 am - Reply

  γεια σας
  είμαι ιδιώτης και ενδιαφέρομαι΄για επένδυση των εσωτερικών τοίχων με έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf InTherm.
  Πιο είναι το κοστος ?
  Σας ευχαριστω πολυ

  • tsapan 01/12/2014 at 9:20 am - Reply

   Καλημέρα σας, πληροφορίες για το κόστος των θερμομονωτικών πανέλων Knauf InTherm μπορείτε να μάθετε στο εμπορικό μας δίκτυο σε όλη την Ελλάδα το οποίο θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Συνάδελφος από την τεχνική και εμπορική υποστήριξη Knauf θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για επιπλέον διευκρινήσεις.

   http://www.knauf.gr/www/el/contact/knauf_and_others/dealer_search_1.php

 2. ΤΖΙΒΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 07/01/2015 at 11:35 am - Reply

  Καλημέρα σας και χρονια πολλά
  θα ήθελα να με ενημερώσετε αν τα εσωτερικά θερμομονωτικά πανελ -KNAUF IN THERM- ,
  πέραν των τοίχων , μπορούν να τοποθετηθούν και στο ταβάνι , εσωτερικά
  σας ευχαριστώ

  • Αδαμάντιος Βασιλειάδης 07/01/2015 at 12:44 pm - Reply

   Χρόνια σας πολλά,
   Γενικότερα δεν προτείνουμε επικολούμενα συστήματα , όπως το KNAUF INTHERM, σε ταβάνια λόγω της έλλειψης μηχανικής στήριξης. Αντ’αυτού μπορεί να τοποθετηθεί είτε ψευδοροφή σε μεταλλικό σκελετό με γυψοσανίδες, είτε πλάκες ξυλόμαλλου με βύσματα στερέωσης.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω Link:
   http://www.knauf.gr/www/el/tools_and_downloads/downloads_1/commercial_brochures/insulation_2/insulation_1.php#open

 3. Μονώσεις Monotica 08/02/2015 at 4:16 pm - Reply

  Το Θερμομονωτικό πανέλο Knauf InTherm ανθυγρής γυψοσανίδας με γραφιτούχο διογκωμένο πολυστηρένιο EPS ειναι ιδανικό υλικο για την κατασκευη μιας ολοκληρωμενης θερμομόνωσης που διατηρεί τα χαρακτηριστικά της και μετα την παροδο πολλων ετων αλλα προπαντων προσφερει στους κατοικους των μονωμένων χώρων τις πιο υγειινές συνθήκες διαβίωσης και συνεπώς τον καταλληλοτερο αερισμό αναπνευσιμότητα) των δομικών στοιχείων.Eφαρμόζουμε τα συστήματα θερμομόνωσης της KNAUF ανεπιφυλακτα και σας τα συστηνουμε

 4. Ntina 02/04/2015 at 1:37 pm - Reply

  Πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος μόνος του την μόνωση του δωματίου του, πόσο μάλλον του σπιτιού του..Με την μόνωση από ειδικό και ξεμπερδεύεις γρήγορα και δεν αγχώνεσαι για λάθη και καθαριότητες!

 5. Ελενη 24/07/2015 at 11:39 am - Reply

  Καλημερα σας θα ηθελα να μαθω πως μπορω να μονοσω το λυομενο μου μονη μου.

 6. Θέρμανση 28/08/2015 at 7:52 pm - Reply

  Πολύ ενδιαφέρον βίντεο.
  Ευχαριστούμε.

  Αν και νομίζω ότι δεν απευθύνεται σε εντελώς “μη-ειδικούς”.

 7. Παντελής 19/09/2015 at 3:08 pm - Reply

  Καλησπέρα

  Ζω σε πολυκατοικία όπου έχουμε πρόβλημα υγρασίας γιατί το κτίριο δεν είναι μονωμένο εξωτερικά. Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο! Έβαψα το διαμέρισμά μου πέρυσι και το χρώμα έσκασε αμέσως και σε πολλά σημεία έπεσε. Υπάρχει τρόπος να μονώσω τοους τοίχους / ταβάνια εσωτερικά γιατί κανείς από την πολυκατοικία δεν διατίθεται να πληρώσει για να μονώσουμε το κτίριο εξωτερικά και εγώ δεν μπορώ να το πληρώσω μόνος μου.

  Ευχαριστώ προκαταβολικά!

 8. Θερμομόνωση 05/05/2016 at 11:41 am - Reply

  Πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Πολύ προτείνουν την εξωτερική θερμομόνωση τοίχων σαν την καλύτερη επιλογή τελικά υπάρχουν περιπτώσεις που ενδεικνύεται η εσωτερική και η εξωτερική θερμομόνωση?

  • Δήμητρα 13/06/2016 at 9:39 am - Reply

   Η εσωτερική θερμομόνωση είναι πιο οικονομική επιλογή. Επίσης αν η εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορεί να πρέπει να γίνουν επισκευές εξωτερικά των τοίχων για να τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη οπότε το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Γενικά η εξωτερική θερμομόνωση έχει καλύτερα θερμομονωτικά αποτελέσματα αλλά μεγαλύτερο κόστος. Αναλόγως την περίπτωση σου επιλέγεις.

 9. Κωνσταντινος 15/10/2016 at 7:16 pm - Reply

  Καλησπέρα σας, Θέλω να τοποθετήσω το πανέλο Knauf Intherm αλλά τα καλώδια στους τοίχους είναι εξωτερικά. Πειράζει;

Leave A Comment