Τουλάχιστον οκτώ ξενοδοχεία ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2019

Τουλάχιστον οκτώ υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία θα «αποκτήσει» το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, οι εργασίες κατασκευής τους.

1. Νέο 5άστερο του ομίλου Ευμορφίδη κοντά στην Ακρόπολη Σε πολύ κοντινή απόσταση από το μουσείο της Ακρόπολης, η οικογένεια Ευμορφίδη (Coco-mat), κατασκευάζει 5άστερο ξενοδοχείο που θα διαθέτει 90 δωμάτια, θα λειτουργήσει στις αρχές του 2019 και θα κοστίσει 10 εκατ. ευρώ.

Το υπό κατασκευή ξενοδοχείο

 

2. Νέο boutique ξενοδοχείο στη Συγγρού Λίγες δεκάδες μέτρα παρακάτω από το υπό κατασκευή ξενοδοχείο του ομίλου Ευμορφίδη, στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Βούρβαχη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή κτηρίου σε boutique ξενοδοχείο.

 

3. Νέο 4άστερο του ομίλου Λασκαρίδη στο Σύνταγμα Ξεκινούν τους επόμενους μήνες οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής του κτηρίου (φωτογραφία) που βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το οποίο η ΛΑΜΨΑ του ομίλου Λασκαρίδη («Μεγάλη Βρεταννία», «King George» κ.ά.), νοίκιασε μακροχρόνια με σκοπό να το μετατρέψει σε 4άστερο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στο portal euro2day.gr, το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Λασκαρίδη, που θα διαθέτει 175 – 195 δωμάτια και σουίτες, θα λειτουργήσει στο τέλος του 2019.

4. Boutique ξενοδοχείο του ομίλου Ευμορφίδη στο Κολωνάκι Η εταιρεία Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Ευμορφίδη, προχωρά στη δημιουργία ενός ακόμη boutique ξενοδοχείου στην οδό Υψηλάντου στο Κολωνάκι

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στο portal euro2day.gr, η επένδυση της Μπλε Κέδρος αναμένεται να φτάσει τα 2.500.000 ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2018.

 

5. Boutique ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στην παλιά Βουλή Πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, ο όμιλος Ιντρακάτ της οικογένειας Κόκκαλη, νοίκιασε μακροχρόνια με σκοπό να μετατρέψει σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο 45 δωματίων, κτήριο στη συμβολή των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή.

 

6. Nέο ξενοδοχείο Wyndham στην πλατεία Καραϊσκάκη Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες της νέας μεγάλης επένδυσης της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων Zeus International σε συνεργασία με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Wyndham Hotel Group, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η επένδυση αφορά τη μετατροπή κτηρίου που βρίσκεται μεταξύ των ξενοδοχείων Crystal και Stanley και ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, το οποίο επίσης διαχειρίζεται η Zeus, σε συγκρότημα με 94 πολυτελείς σουίτες που θα ονομαστεί Wyndham Grand Residences & Suites και θα λειτουργήσει μέσα στην Άνοιξη.

7. Επαναλειτουργεί το πρώην Athens Ledra Ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης του πρώην Athens Ledra, που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού κοντά στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξαγόρασε τον Ιούνιο του 2017 η «Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.», η εταιρεία που ίδρυσαν η ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park και η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines. Στόχος είναι το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό ως Athens Hyatt Regency.

8. Επαναλειτουργεί το La Mirage στην Ομόνοια

Το επόμενο διάστημα η ξενοδοχειακή εταιρεία «Σ. Σ. Ιωαννίδης» που νοίκιασε για 40 χρόνια το κλειστό από το 2008 ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, θα ανακοινώσει πότε ξεκινούν τα έργα ριζικής ανακαίνισης. Όπως είχαμε γράψει σε δημοσίευση μας τον Οκτώβριο του 2017, το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως 4άστερο και πάλι με το ίδιο όνομα (La Mirage Hotel) και τον ίδιο αριθμό δωματίων (208) και θα προσφέρει ψηλού επιπέδου τεχνολογικές υπηρεσίες στους πελάτες του (full smart and digital hotel). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2019 άλλα τέσσερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα τρέξουν γρήγορα τα έργα.

9. Στην οδό Μητροπόλεως, το κτήριο που για πολλά χρόνια στέγαζε κατάστημα του ομίλου Χυτήρογλου (φωτογραφία), νοικιάστηκε από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη (Grecotel), με σκοπό να μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στο kathimerini.gr, o προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος για τη μετατροπή του κτηρίου σε ξενοδοχείο θα φθάσει τα 8.000.000 ευρώ, ενώ η δυναμικότητα του θα ξεπεράσει τα 50 δωμάτια.

10. Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη μακροχρόνια ενοικίαση του κλειστού από το 2010, 176 δωματίων, 4άστερου Esperia Palace της οδού Σταδίου.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατα, αλλά και παλιότερα δημοσιεύματα στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο, ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών.

 

11. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στο kathimerini.gr, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Fresh Ηotel, που ανήκει στον όμιλο αλλαντικών Υφαντή και βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 26, δίπλα στην οδό Αθηνάς, σε πολύ κοντινή απόσταση από το δημαρχείο της Αθήνας, έχει εξαγοράσει το διπλανό διατηρητέο κτήριο που πριν από πολλά χρόνια λειτουργούσε το ξενοδοχείο Πίνδαρος, με σκοπό να το μετατρέψει μετά από ανακατασκευή και προσθήκη τριών ορόφων, σε 4άστερο ξενοδοχείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στο newmoney.gr, μεγάλη γαλλική εταιρεία έχει νοικιάσει για 50 χρόνια το οικόπεδο επί των οδών Μάρνης 2 και Πατησίων 55 (φωτογραφία), ακριβώς απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το θέατρο Αθήναιον, με σκοπό να κατασκευάσει ξενοδοχείο 377 κλινών, που θα λειτουργήσει πιθανότατα ως ibis Hotel. Η αλυσίδα ξενοδoχείων ibis, είναι θυγατρική του μεγάλου γαλλικού ομίλου Accor Hotels (Sofitel, Novotel κ.ά.).

 

 

 

 

Πηγή : etravelnews.gr

 

 

 

 

 

 

By | 2018-03-02T13:03:17+02:00 March 2nd, 2018|Categories: Ανακαίνιση, Γενικά|0 Comments

Leave A Comment