Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας

cutout_kngr_12916_teaser_big_complete_1To δικαίωμα σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων.

Αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία είναι να καταστήσει τους χώρους εργασίας στην Ευρώπη ασφαλέστερους, υγιέστερους και παραγωγικότερους.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 4 000 εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χάνουν τη ζωή τους λόγω εργατικών ατυχημάτων, ενώ πάνω από τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι παθαίνουν κάποιο σοβαρό ατύχημα κατά την εργασία τους. Το 25 % των εργαζομένων έχουν δηλώσει ότι η εργασία τους έχει ως επί το πλείστον αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία τους. Το κόστος για τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στο 3 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕγχΠ).

Η σημασία του τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) αλλά και οι σχετικές προκλήσεις σε επίπεδο πολιτικής έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Εν μέσω της εμφάνισης νέων επαγγελματικών κινδύνων και νέων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, δημογραφικών αλλαγών και των προσπαθειών της Ευρώπης να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση, η ανάγκη για υψηλά επίπεδα ΕΑΥ —ως μέσο προστασίας των εργαζομένων και παράλληλα κερδοφορίας των επιχειρήσεων— αυξάνεται και αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Ο EU-OSHA είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την ενημέρωση σε θέματα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο του συμβάλλει στην κατάρτιση του στρατηγικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία κατά την περίοδο 2014-2020 , καθώς και άλλων συναφών στρατηγικών και προγραμμάτων της ΕΕ, όπως η στρατηγική «Ευρώπη 2020» .

Πηγή: osha.europa.eu

 

Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας στην KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

cutout_kngr_12917_teaser_big_complete_1Η εταιρεία KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε. δεσμεύεται για τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των εργαζομένων της καθώς και κάθε ατόμου που επηρεάζεται από τις δραστηριότητές της. Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε:

  • να τηρούμε όσα η νομοθεσία περιγράφει στον τομέα της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία
  • να συμμορφωνόμαστε με την πολιτική του ομίλου Knauf για την Υγεία και Ασφάλεια
  • να ικανοποιούμε τις υψηλές απαιτήσεις των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών μας, βελτιώνοντας συνεχώς το εργασιακό μας περιβάλλον.

Στόχος μας είναι, η παροχή ενός εργασιακού περιβάλλοντος με ασφαλείς εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, αλλά και η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων μας, ώστε να το διαχειρίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στο προσωπικό μας την κατάρτιση/εκπαίδευση/καθοδήγηση που χρειάζεται ώστε να εκτελεί όλες τις εργασίες με ασφάλεια και τον αναγκαίο προστατευτικό εξοπλισμό, εκεί όπου οι κίνδυνοι δεν μπορούν ρεαλιστικά να εξαλειφθούν.

Οργανώνοντας την προσπάθεια που τόσα χρόνια γίνεται στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφάλειας Knauf. Στο Σύστημα Ασφάλειας Knauf συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι της KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε., καταγράφουμε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια της εργασίας, αξιολογούμε την εργασιακή μας πρακτική με γνώμονα την ασφάλεια, βελτιώνουμε τα σημεία που πρέπει και αναθεωρούμε κάθε χρόνο, στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κάθε εργαζόμενος της εταιρείας είναι πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα ασφάλειας που δημιουργούμε και υπεύθυνος για την εφαρμογή του Συστήματος Ασφάλειας Knauf στην περιοχή εργασίας του. Η Γενική Διεύθυνση έχει την τελική ευθύνη για την επιτυχημένη εφαρμογή του εν λόγω Συστήματος.

Οι άνθρωποί μας είναι το βασικό περιουσιακό μας στοιχείο και η ασφάλεια και η ευημερία τους, ο βασικός στόχος για όλους μας.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά OHSAS 18001:2007 / ΕΛΟΤ 1801: 2008 – Συστήματα διαχείρισης της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία -απαιτήσεις

By | 2015-11-17T13:57:33+02:00 November 17th, 2015|Categories: Γενικά|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment