Νέος διαγωνισμός για το «Mall» της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά

30041__620x350.jpg«Ανασταίνεται» το σχέδιο για την κατασκευή Mall στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά καθώς η ΓΑΙΑΟΣΕ σκέφτεται να βγάλει νέο διαγωνισμό μέσα στον Απρίλιο.

Για την προκύρηξη του διαγωνισμού εκκρεμεί ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ξεκαθαρίζουν οι χρήσεις γης, και επιτρέπει την χωροθέτηση εμπορικών χρήσεων στο σταθμό κατι που μεχρι σήμερα δεν προβλέπεται. Η σχετική πράξη αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή μέσα στο Μάρτιο.

Ο προϋπολογισμός του εμπορικού κέντρου συνολικής δομημένης επιφάνειας 37.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 50 – 60 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί πιθανότατα με σύμβαση παραχώρησης.

Το εμπορικό κέντρο εφόσον προχωρήσει, θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά. Ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 30 ετών με δυνατότητα ανανέωσης.

Το κέντρο θα εκτείνεται σε τέσσερις ή πέντε ορόφους πάνω από την αποβάθρα και θα φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, συνεδριακούς χώρους, χώρους στάθμευσης, κ.λπ.

Το έργο είχε προκηρυχθεί για πρώτη φορά το 2009, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πηγή: ered.gr

By | 2014-02-08T11:39:47+02:00 February 10th, 2014|Categories: Γενικά|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment