Περισσότεροι οι δικαιούχοι του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”

Exikonomisi_katoikon_YPEKAΑλλαγές στο Εξοικονομώ κατ’ οίκον προωθεί το ΥΠΕΚΑ μετά από προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτης. Το νέο πλαίσιο που θα δώσει ώθηση στην αγορά που δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους που εμπλέκονται στην κατασκευή προανήγγειλε ο διευθύνων του ΕΤΕΑΝ παρουσιάζοντας προγράμματα δανειοδότησης και εγγυοδοσίας ύψους €1,2 δισ. για ΜμΕ. Σύμφωνα με τον κ. Γ. Γεροντούκο
-Δημιουργήθηκε το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης που θα διοχετεύσει στην αγορά, σε συνεργασία με τράπεζες, δάνεια κεφαλαίου κίνησης, τετραετούς διάρκειας, ύψους €450 εκατ., με επιτόκιο 4,5%.
-Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο θα παρέχει εγγυήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης σε δάνεια ύψους €350 εκατ. που θα δοθούν από τράπεζες σε μικρομεσαίους.
-Συνεχίζεται η λειτουργία των πέντε ταμείων δανειοδοτήσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους €315 εκατ. για δάνεια με επιτόκιο 4% που αφορούν σεκλάδους της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τον τουρισμόπράσινη οικονομία.
Πηγή: ΤΕΕ

By | 2013-01-25T10:51:57+02:00 January 25th, 2013|Categories: Γενικά, Θερμομόνωση|Tags: |0 Comments

Leave A Comment