Ανακατασκευάζεται το εθνικό σταδίο Ιαπωνίας

Το Συμβούλιο Αθλητισμού της Ιαπωνίας επέλεξε την εταιρεία Zaha Hadid Architects για τον επανασχεδιασμό του εθνικού σταδίου Kasumigaoka. Το στάδιο θα φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η διεθνής εταιρεία αρχιτεκτονικής με έδρα το Λονδίνο, είχε επιλεχθεί ανάμεσα σε 11 υποψήφιες εταιρείες για το σχεδιασμό του ολυμπιακού κέντρου υγρού στίβου στο Λονδίνο, χωρητικότητας 17.500 ατόμων.

Η δυναμική και φουτουριστική σχεδίαση προωθεί το μήνυμα που θέλει να δώσει η Ιαπωνία στον κόσμο. Όπως δήλωσε και ο Ταντάο Άντο, Ιάπωνας αρχιτέκτονας μέλος της επιτροπής που επέλεξε την Zaha Hadid Architects “πριν μερικές δεκαετίες, ο κόσμος επαινούσε την Ιαπωνία για τη γρήγορη και αποτελεσματική κατασκευή του εθνικού σταδίου Kasumigaoka, είμαι πεπεισμένος ότι η Ιαπωνία θα πάρει ξανά τα εύσημα για το νέο στάδιο”.

Το στάδιο κατασκευάστηκε το 1958 για τους Αγώνες Ασίας και το 1964 φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Με χρηματοδότηση ύψους 1,62 δισ. αμερικάνικα δολάρια οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν το στάδιο να ανακατασκευαστεί μέχρι το 2019 ώστε από 57.000 θεατές να χωράει τώρα 80.000.

Πηγή: emea.gr

Leave A Comment