Ολοκληρώνονται σημαντικά έργα υποδομής μέσα στο καλοκαίρι

michanikoiΟ χρόνος τρέχει για τα έργα υπό κατασκευή και οδεύοντας προς το καλοκαίρι περιμένουμε μία ολόκληρη γενιά έργων να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν, προς όφελος φυσικά των πολιτών. Τα φετινά έργα που περιμένουμε να ολοκληρωθούν το επόμενο τετράμηνο και μέχρι το τέλος καλοκαιριού, είναι ουσιαστικά το «πρόγευμα» για τα έργα που πρόκειται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2015 και το 2016.

Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται όμως μεγάλα projects συγκοινωνιακά, υποδομών, πολιτισμού και άλλα. Ας δούμε τι αναμένεται να ολοκληρωθεί από εδώ και μπρος και μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015:

ΑΝΑΤΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΑΧΑΡΝΕΣ-ΤΙΘΟΡΕΑ
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που επαναφέρει την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα από την Τιθορέα μέχρι την Αθήνα. Το έργο παρουσιάζει αρρυθμίες όμως μέχρι το καλοκαίρι περιμένουμε την ολοκλήρωση του. Ερώτημα παραμένει το τμήμα Αχαρνές-Αθήνα που υπάρχει ως προαίρεση στη σύμβαση.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
Το έργο αυτό βρίσκεται σε περίοδο ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έχει ήδη καθυστερήσεις καθώς σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχει λειτουργήσει από πέρυσι.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΥΛΗ: ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΣ-ΛΥΓΑΡΙΑ
Σε ολοκλήρωση το σημαντικό οδικό έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναμένεται να παραδοθεί συνολικά στην κυκλοφορία τον Ιούνιο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Εδώ υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες αν τελικά το έργο καταφέρει και ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος τον Ιούλιο. Έχει σημαντικές πιθανότητες να πάρει παράταση.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η κατασκευαστική του ολοκλήρωση. Η λειτουργία του αναμένεται από το 2016.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
Μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε την κατασκευαστική ολοκλήρωση των έργων. Λειτουργία από το 2016.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ
Ολοκληρώνεται το έργο και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένεται η απόδοση σε χρήση. Το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα μιλά για ολοκλήρωση τον Μάιο, δηλαδή σε 1 μήνα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ
Ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα έχει και αυτό το έργο που ολοκληρώνεται το Μάϊο.

 

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως ολοκληρωμένα είναι τα έργα στο Αεροδρόμιο της Σητείας, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ.

Πηγή: www.ypodomes.com

By | 2015-04-22T11:41:11+02:00 April 22nd, 2015|Categories: Γενικά|Tags: |0 Comments

Leave A Comment