Το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ.Νιάρχος ολοκληρώνει την μετατροπή της Συγγρού σε δρόμο πολιτισμού

874cf7c3b94e097896a20f1d703dcc4e_LΤο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα ή το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αν θέλετε είναι σε πλήρη εξέλιξη. Με το κέντρο επισκεπτών ανοιχτό μπορεί κανείς να θαυμάσει το «μελίσσι»  των εργοταξίων που υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στον χώρο.

Το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται πάνω στην «Εσπλανάδα», την γέφυρα που ενώνει την παραλία του Φαλήρου με το Φαληρικό Δέλτα και ξεκινά πλαγίως του γηπέδου Tae Kwon Do.

O κεκλιμένος λόφος είναι σχεδόν ολοκληρωμένος. To κέλυφος στο κυρίως οικοδομικό έργο με την ανέγερση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Νέας Λυρικής Σκηνής, ολοκληρωμένο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τηρείται με ευλάβεια το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 χρόνο.

Τότε όλο το έργο θα παραδοθεί προς χρήση στο Ελληνικό Δημόσιο και το κοινό. Θα χρειαστούν μερικοί μήνες,  μέχρι να μετεγκατασταθούν εξοπλισμός, διοικήσεις και να λειτουργήσουν στο νέο στολίδι της Αθήνας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται ένα από τα πιο πολυδάπανα έργα ανάπλασης της σύγχρονης Ελλάδας ενώ ακόμα και η έκταση του προκαλεί δέος. Τα 566εκ.ευρώ που διαθέτει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματικά πιάνουν τόπο καθώς η προστιθέμενη αξία με την λειτουργία του συνόλου των έργων αναμένεται να είναι σημαντική για την ευρύτερη περιοχή.

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πραγματικά η Λεωφόρος Συγγρού χρόνο με τον χρόνο μετατρέπεται σε δρόμο πολιτισμού για την Αθήνα. Ήδη σε λειτουργία είναι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ευγενίδειο Ίδρυμα ενώ σε μερικούς μήνες θα λειτουργήσει και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Φιξ». Σε απόσταση αναπνοής από την Λεωφόρο Συγγρού λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια το Μουσείο Ακρόπολης.

Με την λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος το 2016 θα έχουμε ένα δρόμο γεμάτο πολιτισμό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Ένα από τα ερωτήματα είναι αν πλέον όλη η Λεωφόρος Συγγρού έχει ανάγκη από ένα μέσο σταθερής τροχιάς προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τις μεγάλες υποδομές της οδικής αρτηρίας της Αθήνας.

Μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η δημιουργία γραμμής Τραμ κατά μήκος του δρόμου ενώ δεν θα ήταν δύσκολο να υπάρχει ένας κλάδος Μετρό από τον σταθμό Συγγρού/Φιξ κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού και μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Πηγή: www.ypodomes.com

By | 2014-11-06T13:04:32+02:00 November 8th, 2014|Categories: Γενικά|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment