Απόφαση επιτάχυνσης του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκων”

energycertficateΣχέδιο επιτάχυνσης της προώθησης και αύξησης των πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» αποφάσισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης σε σύσκεψη για τον κλάδο ενέργειας. Την ίδια στιγμή
προωθείται επιτροπή για την άμεση διάχυση των 200 εκατομμύρια ευρώ το ταχύτερο δυνατό στην αγορά για ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου. Ειδικότερα μετά τη σύσκεψη οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν:
-Ο Γιάννης Μανιάτης: «Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ρίξει στην αγορά αύριο πάνω από 200 εκ. ευρώ, ουσιαστικά στον χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής μπορεί να δώσει ελπίδα, προοπτική, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Έχουμε πάνω από 40.000 αιτήσεις οι οποίες είτε έχουν αρχίσει να χρηματοδοτούνται, είτε περιμένουμε να χρηματοδοτηθούν από τις Τράπεζες με ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 600 εκ. Τα χρήματα αυτά, ενώνουμε τις δυνάμεις τα δυο Υπουργεία, προκειμένου να πέσουν άμεσα στην οικοδομή».
-Ο Κωστής Χατζηδάκης: «Μας ενδιαφέρει το πρόγραμμα αυτό να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο να απορροφηθούν τα κονδύλια, που θα απορροφηθούν πράγματι μέχρι το τέλος του 2015 βάσει των προβλέψεων των Κοινοτικών Κανονισμών. Μας ενδιαφέρει να πέσει χρήμα στην αγορά τώρα από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».
Όσο περισσότερο γίνεται. Και για τα νοικοκυριά και για τον κατασκευαστικό κλάδο. Το χρειάζεται η οικονομία και γι’ αυτό είπαμε να γίνει μια Επιτροπή των δυο Υπουργείων, να δει πού ενδεχομένως υπάρχουν προβλήματα, με ποιους τρόπους μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα για να έχουμε ορατά αποτελέσματα τώρα».
Πηγή: ΤΕΕ

By | 2013-08-27T12:01:08+02:00 August 28th, 2013|Categories: Γενικά, Θερμομόνωση|Tags: |0 Comments

Leave A Comment