PassiEXPO 2013

volunteer-300x156Με κεντρικό μήνυμα ‘ΠΑΘΟΣ για εξοικονόμηση ενέργειας και ποιότητα ζωής’ το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ) πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο καθώς και την πρώτη Ελληνική Έκθεση Παθητικού Κτιρίου ‘PassiExpo 2013’, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, στις 25-27 Οκτωβρίου 2013.

Με την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια να έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα θέματα ενεργειακής πολιτικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ορίζει ότι όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης μέχρι το 2020, το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου (Passiv Haus) αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ρεαλιστικής προσέγγισης των απαιτήσεων για μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα, υψηλή θερμική άνεση και αειφόρο δόμηση.

Το Συνέδριο και η PassiExpo απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων, φοιτητές, ακαδημαϊκούς αλλά και το ευρύ κοινό με στόχο την ενημέρωση γύρω από το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, την παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών αλλά και λύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων κτιρίων.

Οι εκδηλώσεις για το Παθητικό Κτίριο θα περιλαμβάνουν το Συνέδριο με Έλληνες και ξένους ομιλητές, workshops, έκθεση παθητικών συστημάτων (PassiExpo), έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Παθητικά Κτίρια και επισκέψεις σε παθητικά σπίτια.

Το ΕΙΠΑΚ απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές, που επιθυμούν να αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας διοργάνωσης του Συνεδρίου και της PassiExpo, συμμετέχοντας και βοηθώντας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής και της προετοιμασίας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε νέους/νέες μηχανικούς, φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και ΤΕΙ καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συνδράμει.

Οι εθελοντές χρειάζεται να γνωρίζουν Αγγλικά, χρήση Η/Υ και, προαιρετικά, να χειρίζονται social media και θα κληθούν να εργαστούν, μεταξύ άλλων, σε: γραμματειακή υποστήριξη συνέδρων, συνοδεία φιλοξενούμενων από το εξωτερικό, συνδρομή εκθετών και επισκεπτών, οργάνωση περιπτέρων κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο conference@eipak.org αναφέροντας λίγα λόγια για το αντικείμενό τους και πού θα τους ενδιέφερε να συμμετάσχουν/συνδράμουν. Η πρώτη συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: www.eipak.org

Leave A Comment