Ernst & Young: Αυξημένο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά ακίνητα το 2013

ernstandyoungΑνοδικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν φέτος στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης, χάρη στις προσδοκίες για αύξηση της διασυνοριακής επενδυτικής δραστηριότητας και στην άνοδο του πληθωρισμού, σύμφωνα με έκθεση της Ernst & Young.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στις 12 από τις 15 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, προβλέπει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές ακινήτων το 2013 , σε σύγκριση με το 2012, καθώς εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία της οικονομίας της Ευρωζώνη θα στρέψει τους επενδυτές στα ακίνητα.

Ωστόσο, η περιορισμένη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης θα εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για την αγορά ακινήτων. Επιπλέον, ανασταλτικά θα συνεχίσει να λειτουργεί για τις επενδύσεις στα ακίνητα και η αναντιστοιχία στις τιμές μεταξύ πωλητών και αγοραστών.
«Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν έχουν ανακτήσει ακόμη τα προ της κρίσης επίπεδα ρευστότητας, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα φαίνεται πιο ευνοϊκό για επενδύσεις σε ακίνητα. Τόσο ο αριθμός όσο και η αξία των συναλλαγών το 2013 είναι πιθανό να υπερβούν τα επίπεδα του 2012» σχολιάζει ο Χάρτμουτ Φριντ, επικεφαλής του Global Transaction Real Estate.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι, ενώ κάποιοι νέοι κανονισμοί ενδέχεται να κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση των επενδυτών του real estate σε παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης, ωστόσο μπορεί, την ίδια στιγμή, να αυξηθούν οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
Πηγή: Ναυτεμπορική

By | 2013-03-07T13:01:32+02:00 March 12th, 2013|Categories: Γενικά|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment