Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Στην πρώτη θέση, σε αριθμό αιτήσεων και ποσό εκταμιεύσεων, στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», παραμένει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων, που έχουν υποβληθεί και εκταμιεύσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2011, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα, έχουν υποβληθεί στην Εθνική Τράπεζα περισσότερες από 40.000 αιτήσεις δανείων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα και έχει εγκριθεί συνολικό ποσό 105 εκατ. ευρώ.

Η αναθεώρηση του Προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει την παροχή νέων κινήτρων, όπως η αύξηση της επιχορήγησης σε ποσοστό μέχρι και 70% των επιλέξιμων δαπανών, όπως και η κάλυψη της αμοιβής του συμβούλου έργου για την υποβολή της αίτησης, είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για το Πρόγραμμα.

Τους τελευταίους μήνες, υποβάλλονται στην Τράπεζα πάνω από 150 αιτήσεις ημερησίως. Έως τις αρχές Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν από πλευράς της Εθνικής (έγκριση, συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ) 8.500 φάκελοι, οι οποίοι είτε έχουν υπαχθεί ήδη στο Πρόγραμμα είτε αναμένεται να υποβληθούν για υπαγωγή. Ο ρυθμός των υποβαλλόμενων αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά το επόμενο διάστημα.

Η Εθνική Τράπεζα έχει εκταμιεύσει συνολικό ποσό 28 εκατ. ευρώ σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί και σε έργα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

Επιπλέον και προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Εθνική Τράπεζα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας παραμένει η μέγιστη απορρόφηση των κεφαλαίων, κατά τους επόμενους μήνες που το Πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για την ένταξή τους σε αυτό.

Πηγή: kathimerini.gr

Leave A Comment