Συνέχιση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Διαπιστώνοντας το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, ανακοινώθηκε από το αρμόδια υπουργείο ότι η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται. Η υπαγωγή στο Πρόγραμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των πόρων.

Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία από τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την οικονομική συγκυρία, το Πρόγραμμα τροποποιήθηκε ως εξής:

Πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 1990, ενώ παύει ο περιορισμός για κύρια και εξοχική κατοικία (κάθε πολίτης μπορούσε να καταθέσει μία αίτηση υπαγωγής).

Παράλληλα, διευκολύνονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 20.000 ευρώ, με επιχορήγηση 70% και άτοκο δάνειο 30% του προϋπολογισμού.

Επιπλέον στο Πρόγραμμα μπορούν να μπουν και κενές κατοικίες αρκεί να χρησιμοποιούνταν ως κατοικία κάποια στιγμή κατά τα τρία τελευταία χρόνια

Τέλος, αυξάνεται και η διάρκεια των δανείων στα 5 ή 6 χρόνια (αντί για 4 χρόνια που ισχύει σήμερα) προκειμένου να αυξηθεί η εγκρισιμότητα δανείων, αυξάνεται η προκαταβολή από 30% σε 40% του προϋπολογισμού κάθε αίτησης και προβλέπεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ανά διαμέρισμα και έως 800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για πολυκατοικία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλες οι κατοικίες (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα) αρκεί να βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 ευρώ ανά τ.μ. και να έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ (Α: η καλύτερη ενεργειακή απόδοση, Δ: χαμηλή ενεργειακή απόδοση).

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο από 4-6 χρόνια, δεν απαιτείται προσημείωση ακινήτου και υπάρχει δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις.

By | 2012-03-23T12:23:05+02:00 March 23rd, 2012|Categories: Θερμομόνωση|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment