Φτιάξτο μόνος σου: Ανακαίνιση δαπέδου

Η ανακαίνιση των δαπέδων πραγματοποιείται εύκολα, γρήγορα, χωρίς φασαρία με τις παρακάτω λύσεις.

Το σύστημα Aquapanel Floor είναι ένα σύστημα πλωτού ξηρού δαπέδου με τσιμεντοσανίδες Aquapanel που αντικαθιστά τις κονίες δαπέδων σε εξωτερικούς χώρους ή σε χώρους εσωτερικούς με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η πλάκα δαπέδου Aquapanel Floor αποτελείται από ινοπλισμένο με υαλοΐνες τσιμέντο, στα τέσσερα άκρα των πλακών υπάρχει ειδική σχισμή για γρήγορη και εύκολη σύνδεση των πλακών και υπάρχει η δυνατότητα να φέρει εργοστασιακά επικολλημένο πετροβάμβακα στην κάτω πλευρά της πλάκας για την περίπτωση εφαρμογών ηχομόνωσης. Ιδανικά συστήματα δαπέδου σε περιπτώσεις εξωτερικών εφαρμογών, σε χώρους με υγρασία και σε εφαρμογές ανακαίνισης και ηχομόνωσης παλαιών κατασκευών.

Το Knauf Vidifloor είναι ένα σύστημα πλωτού ξηρού δαπέδου από εργοστασιακά επικολλημένες πλάκες ινογυψοσανίδας που αντικαθιστά τις κονίες δαπέδων. Εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας των πλακών >1250Kg/m3, το μικρό συνολικό πάχος της τάξης των 20 και 25mm, αλλά και της ευκολίας στην τοποθέτησή τους, αποτελεί το ιδανικό σύστημα για την βελτίωση της ηχομόνωσης δαπέδων υφιστάμενων κτιρίων. Οι πλάκες παράγονται υπό πίεση από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Οι μικρές διαστάσεις των πλακών 500x1500mm και τα αντίστοιχα χαμηλά βάρη (24 και 30Kg/m2 για πάχη 20 και 25mm αντίστοιχα) τις καθιστούν ιδιαίτερα εύχρηστες τόσο στην μεταφορά, όσο και στην εφαρμογή τους. Τα ειδικά διαμορφωμένα άκρα με περιμετρική πατούρα 5cm διευκολύνουν τη συναρμογή των πλακών οι οποίες επικολλούνται στην επιφάνεια της πατούρας και στη συνέχεια βιδώνονται με αιχμηρές βίδες μεταξύ τους. Το σύστημα δαπέδου Knauf Vidifloor είναι βατό μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή του και μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε τελικό δάπεδο π.χ. κεραμικά πλακίδια, πέτρα, ξύλο, πλαστικά δάπεδα, εποξειδική βαφή κλπ. Τέλος, ο ικανοποιητικός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας των πλακών τις καθιστά κατάλληλες να συνδυαστούν με οποιοδήποτε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη θερμική άνεση με μικρότερο ενεργειακό κόστος.

Οι πλάκες δαπέδου GIFAfloor παράγονται από την Knauf Integral με βάση τον ειδικό γύψο GIFAtec προσδίδοντας στο δάπεδο εξαιρετική αντοχή και φέρουσα ικανότητα έως και 600kg/m2. Είναι η ιδανική επιλογή για εφαρμογές δαπέδων σε μεταλλικές κατοικίες, σε βιομηχανικά κτήρια, σε πατάρια κλπ, αφού παρέχει πυραντοχή έως 60 min., εξαιρετική ηχομόνωση και η τοποθέτηση του δαπέδου, χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένου συνεργείου, πραγματοποιείται ταχύτατα, με ευκολία και καθαριότητα, σύμφωνα με την φιλοσοφία της Ξηράς Δόμησης.

Leave A Comment