Δόμηση σε εσωτερικούς χώρους με υγρασία

Συχνά, πολλές κατασκευαστικές αστοχίες οφείλονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην υγρασία. Σε εσωτερικούς υγρούς χώρους  η τελευταία εμφανίζεται τόσο λόγω άμεσης απόδοσης αυτής στα δομικά στοιχεία σημειακά (π.χ. ρίψη νερού στα σημεία κοντά στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα) όσο και ως ατμός κατά την εξάτμιση του νερού. Επίσης, υγρασία μπορεί να μεταφερθεί και από το έδαφος προς τα δομικά στοιχεία, γνωστή ως ανιούσα υγρασία. Η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγρασίας, που μπορεί να οδηγήσει και στην εμφάνιση μούχλας, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη διάρκεια ζωής της κατασκευής όσο και την ποιότητα και υγιεινή του χώρου διαβίωσης.

Η τσιμεντοσανίδα Aquapanel indoor είναι το ιδανικό υλικό για χώρους αυξημένης υγρασίας. Είναι αδιάβροχη, υπό την επίδραση του νερού δεν  επηρεάζεται η δομική της συνοχή και δεν αλλοιώνονται τα στατικά της χαρακτηριστικά και τέλος, παρουσιάζει μεγάλη αντίσταση στην ανάπτυξη μούχλας. Επίσης, δεν περιέχει οργανικά πρόσμικτα και επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά ως προς τη διαπίδυση των υδρατμών με συντελεστή διαπερατότητας μ=50. Η τιμή του συντελεστή μ διασφαλίζει ότι το πανέλο αναπνέει γεγονός που δρα κατασταλτικά στην ανάπτυξη μούχλας. Tο τελευταίο επιβεβαιώνεται και με το Πιστοποιητικό (no. 3001-56) του Ινστιτούτου Βιολογικών Δομικών Υλικών στο Rosenhain, το οποίο ουσιαστικά πιστοποιεί την αναγκαιότητα χρήσης της τσιμεντοσανίδας Aquapanel indoor σε εσωτερικούς υγρούς χώρους.

Η εταιρία Knauf προσφέρει λύσεις ολοκληρωμένης τοιχοποιίας σε υγρούς χώρους με χρήση τσιμεντοσανίδας Aquapanel indoor. Οι συγκεκριμένες τοιχοποιίες έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών τόσο σε νέα κτίρια όσο και σε έργα ανακαίνισης. Μεμονωμένες ιδιωτικές κατοικίες αλλά και χώροι συνάθροισης κοινού όπως ξενοδοχεία και νοσοκομεία μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση των άνωθι τοιχοποιιών παρέχοντας υγιεινή διαβίωση χωρίς ανάπτυξη μούχλας και υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυρασφάλειας που παρέχουν οι τοιχοποιίες Knauf Aquapanel Indoor. Επίσης χρησιμοποιούνται και σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις ανθεκτικότητας στην υγρασία και αντοχής σε κρούσης όπως πισίνες, σάουνες ή jacuzi.

Leave A Comment