Αεριζόμενη πρόσοψη

Οι αεριζόμενες προσόψεις πήραν το όνομά τους από το στρώμα αέρα μεταξύ του μονωτικού υλικού και του εξωτερικού διακοσμητικού στρώματος. Αποτελούν τόσο εναλλακτική μέθοδο θερμομόνωσης μίας υφιστάμενης τοιχοποιίας όσο και κατασκευής μίας νέας. Σε κάθε περίπτωση γίνεται εκμετάλλευση της απόστασης μεταξύ του μονωτικού υλικού και της τελικής επιφάνειας δημιουργώντας φυσικό ελκυσμό, μέσω του φαινομένου της καμινάδας, στο στρώμα αέρα που υπάρχει ενδιάμεσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του θερμού αέρα και της υγρασίας με άμεση συνέπεια τη μεγάλη μείωση των ψυκτικών φορτίων κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Επίσης, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών με την αεριζόμενη πρόσοψη συγκρατείται περισσότερο η θερμότητα στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα τη μείωση των θερμικών φορτίων και την απαίτηση του σπιτιού για θέρμανση. Τα παραπάνω συνεπάγονται βελτιστοποίηση της φυσικής άνεσης εσωτερικά του κτιρίου.

Η εξωτερική τοιχοποιία Knauf Aquapanel προτείνεται ως ιδανικό σύστημα τοιχοποιίας αεριζόμενης πρόσοψης υφιστάμενης κατασκευής μετά το μονωτικό υλικό. Ως πιστοποιημένο σύστημα τοιχοποιίας προσφέρει υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυρασφάλειας και ένα μεγάλο εύρος επιλογής τελικής επιφάνειας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κονιάματα και τελικά επιχρίσματα της εταιρίας Knauf.

Η εταιρία Knauf όμως, διαθέτει και ολοκληρωμένες λύσεις αεριζόμενων τοιχοποιιών σε νέες κατασκευές με χρήση εξ’ ολοκλήρου υλικών ξηράς δόμησης. Η τσιμεντοσανίδα Aquapanel climateshield πάχους 8mm χρησιμοποιείται ως ιδανικό υλικό ταχύτατης επικάλυψης του κτιρίου. Εσωτερικά τοποθετείται το μονωτικό υλικό ενώ με στερέωση διάτρητων αποστατών εξωτερικά (ώστε να δημιουργηθεί το απαιτούμενο διάκενο) κατασκευάζεται η εξωτερική τοιχοποιία με χρήση τσιμεντοσανίδων Aquapanel outdoor 12,5mm. Φυσικά, μπορούν να συνδυαστούν και να κατασκευαστούν όλων των τύπων εξωτερικές επενδύσεις ακόμα και διαπερατές στην υγρασία (επενδύσεις από γυαλί και αλουμίνιο ή επενδύσεις από ειδικό γρανίτη).

2 Comments

  1. bfc 12/01/2015 at 11:17 pm - Reply

    Πολύ ενδιαφέρον το website σου θα το δημοσιεύσω και σε
    πολλούς άλλους να το μάθουν.

    Visitt my homepage – bfc

  2. μπάμπης 02/07/2015 at 12:32 pm - Reply

    πολύ ενδιαφέρον άρθρο! μπραβο παιδια

Leave A Comment