Γιατί να μονώσω;

Τα προϊόντα της Knauf Insulation βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για ένα βιώσιμο δομημένο περιβάλλον. Προσφέρουν σημαντική συνεισφορά στη βιωσιμότητα των κτιρίων και εξοικονομούν σημαντικά περισσότερη ενέργεια από αυτήν που  δαπανάται για την παραγωγή τους.

Μια κατοικία χωρίς μόνωση  με μέσο πάχος εξωτερικής τοιχοποιίας 30cm εμφανίζει πολύ χαμηλή  θερμική αντίσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την εσωτερική θερμοκρασία και επέρχεται πολύ γρήγορα εξομοίωση της εσωτερικής με την εξωτερική θερμοκρασία. Η αιτία είναι ότι πολλά δομικά υλικά μεταδίδουν γρήγορα τη θερμότητα, έχουν δηλαδή υψηλό συντελεστή θερμοπερατότητας U.

Τι προσφέρει η μόνωση

Τα σύγχρονα μονωτικά υλικά είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε η θερμική τους αντίσταση σε μικρό πάχος υλικού να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τοποθετούνται σε τοιχοποιίες, στέγες, οροφές, δάπεδα και μειώνουν σημαντικά τη θερμική αγωγιμότητα του περιβλήματος του κτιρίου. Η μόνωση δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας, το οποίο εξασφαλίζει το χειμώνα ευχάριστη ζέστη στο εσωτερικό με μειωμένη ανάγκη θέρμανσης και το καλοκαίρι δροσισμό χωρίς χρήση κλιματιστικών.

Κλιματική αλλαγή

Η μόνωση δεν εξοικονομεί μόνο δαπάνες για ενέργεια αλλά ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον. Μια άρτια μόνωση συνεισφέρει σε μειωμένες δαπάνες για θέρμανση- ψύξη, περιορίζει την εκπομπή CO2 και μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εσωτερικό κλίμα χώρου

Μια τεχνικά ορθή θερμομόνωση διασφαλίζει ευχάριστο εσωτερικό κλίμα διαβίωσης τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.  Τα πολύ έντονα ρεύματα θερμού ή ψυχρού αέρα από τα αντίστοιχα συστήματα θέρμανσης – ψύξης υποβαθμίζουν την ποιότητα του εσωτερικού κλίματος με δυσάρεστες συνέπειες στην ποιότητα διαβίωσης.

Ηχομόνωση

Το άρτια μονωμένο περίβλημα αντιστοιχεί σε υψηλής ποιότητας διαβίωση. Η τεχνικά ορθή μόνωση εξασφαλίζει τον περιορισμό της όχλησης από εξωτερικούς θορύβους καθώς και την σωστή ηχομόνωση μεταξύ των  διαφορετικών χώρων της κατοικίας.

Πυροπροστασία

Τα ινώδη μονωτικά υλικά προσφέρουν στους ενοίκους & ιδιοκτήτες κτιρίων την ασφάλεια ανάσχεσης της φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς, γεγονός πολύ σημαντικό για την εξασφάλιση τόσο της υλικής  περιουσίας αλλά πολύ περισσότερο της ανθρώπινης ζωής.

Πηγή: www.knaufinsulation.de

Leave A Comment