Η νανοτεχνολογία στα σύγχρονα σπίτια!

Mε τη νανοτεχνολογία θα υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζονται σπίτια με πολύ μικρότερο όγκο από τα τωρινά, προσαρμοσμένα στο κλίμα της περιοχής που θα βρίσκονται, και επίσης θα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύουν τα σπίτια από τις καυτές ακτίνες του ήλιου τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μη θερμαίνονται οι εσωτερικοί χώροι των σπιτιών γεγονός που προκαλεί δυσφορία στα σπίτια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλικά όπως τα aerogels, τα nanofoams, και οι γυψοσανίδες παίζουν το βασικότερο ρόλο στη κατασκευή σπιτιών με νανοτεχνολογία. Η γυψοσανίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία τοίχου πάχους μόλις 3 εκατοστών που θα παρέχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με έναν τοίχο κοινών σπιτιών πάχους 23 εκατοστών. Το μειονέκτημα με τη νανοτεχνολογία έγκειται στο ότι τα υλικά της κοστίζουν πολύ και για αυτό το λόγο όποτε χρησιμοποιούνται αυτό γίνεται για ένα πολύ μικρό μέρος του σπιτιού. Παρόλα αυτά υπήρξε αύξηση εσόδων από την αγορά νανοτεχνολογίας αφού το παγκόσμιο κόστος της αγοράς των aerogels ήταν 83 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και προβλέπεται ότι το 2013 θα φτάσει κοντά στα 650 εκατομμύρια δολάρια!

Όσον αφορά τα nanofoams, τα μεγάλα χημικά εργοστάσια στις Ευρωπαικές χώρες δείχνουν όλο και πιο έντονο ενδιαφέρον για να κατασκευάσουν αυτά τα υλικά σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες. Παρά τα όποια οικονομικά εμπόδια υπάρχουν στη παρούσα φάση φαίνεται ότι η νανοτεχνολογία θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στη κατασκευή σπιτιών.

Δείτε ένα βίνετεο από aerogel που αποκαλείται και ως “παγωμένος καπνός“.

Πηγή: ecotimes.gr

2 Comments

  1. e-build.gr 21/06/2012 at 8:46 am - Reply

    […] Πηγή: ecotimes.gr via buildingthefuture.gr […]

  2. Spiros 12/01/2016 at 6:56 pm - Reply

    “…και οι γυψοσανίδες παίζουν το βασικότερο ρόλο στη κατασκευή σπιτιών με νανοτεχνολογία…”

    Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε ποια ακριβώς είναι η σχέη της γυψοσανίδας με την νανοτεχνολογία;

Leave A Comment