Αρχιτεκτονικό Εργαστήριο ΞΕΝΙΑ

cutout_kngr_16997_teaser_big_complete_1Τα Ξενία στο παρελθόν, παρόν και μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Η Knauf συμμετέχει ως Μέγα Χορηγός στο αρχιτεκτονικό εργαστήριο “ΞΕΝΙΑ Φιλοξενία. Τα Ξενία στο παρελθόν, παρόν και μέλλον του ελληνικού τουρισμού”. που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Θεοξένια (πρ. Ξενία Ανδρίτσαινας), στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, στις 08-14/10/2016.

Το εργαστήριο οργανώνεται από το αρχιτεκτονικό περιοδικό GreekArchitects.gr σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Θεοξένια (Ξενία Ανδρίτσαινας), τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και υποστηρίζεται από την Σχολή Βακαλό Art & Design και τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ο στόχος του εργαστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Θεοξένια, είναι να ανοίξει ο διάλογος –μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις– για τα Ξενία, τον ΕΟΤ και γενικά τον τουριστικό τομέα, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν τα Ξενία στην εποχή μας. Οι συμμετέχοντες, βιώνοντας την εμπειρία τού να διαμένουν σε ένα Ξενία που δεν έχει αλλοιωθεί και διατηρεί την αρχική του αύρα και χρησιμοποιώντας το ως καμβά σε σχεδιαστικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο, θα ερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους τα ξενοδοχεία αυτά –που αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής– θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να γίνουν και πάλι τουριστικός προορισμός. Στόχος του εργαστηρίου είναι, παράλληλα με τις συζητήσεις και τις διαλέξεις, να πάρει σάρκα και οστά η όποια ιδέα για τη μετάβαση των Ξενία στη νέα εποχή με πρωταγωνιστή το Θεοξένια, το μοναδικό ίσως ξενοδοχείο της σειράς των Ξενία που διατηρεί την αρχική του ολιστική σχεδίαση σε όλα τα επίπεδα.

Η Knauf στο αρχιτεκτονικό εργαστήριο θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες αρχιτέκτονες τα συστήματα δόμησης για χώρους ξενοδοχείων προσφέροντας τις απαραίτητες λύσεις με δείγματα και τεχνική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο όπως το πρόγραμμα, τους ομιλητές και λοιπές πληροφορίες & ανακοινώσεις.

By | 2016-10-06T08:40:23+02:00 October 6th, 2016|Categories: Αρχιτεκτονική|0 Comments

Leave A Comment