Τουριστική επένδυση 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο

marvelΤο «πράσινο φώς» από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) έλαβε η διπλή επένδυση συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο για την ανακατασκευή του Colossos Beach Hotel και τη δημιουργία του ολοκαίνουριου Marvel Luxury Resort & Spa, που ξεκινά άμεσα, εντός του Οκτωβρίου.

Η ΕΥΠΑΤΕ, ενέκρινε την άδεια δόμησης, με προχθεσινή ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου, για τα έργα που θα υλοποιηθούν από την Κολοσσός ΑΞΕΤΕ στην Καλλιθέα της Ρόδου και περιλαμβάνουν:

-Καταρχάς το έργο για την ανακατασκευή του Colossos Beach, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο site του ξενοδοχείου “έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια, μια σημαντική θέση στο ροδιακό τουρισμό”. Το ξενοδοχείο θα μετονομαστεί σε Amada Colossos Resort, 5 αστέρων και η ανακατασκευή του θα κοστίσει 45 εκατ. ευρώ, με το χρονοδιάγραμμα να περιλαμβάνει δύο φάσεις, κατά τη διετία 2017- 2018. Η πρώτη φάση των εργασιών ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου του 2017.

amadaΤο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα προσφέρει ένα εύρος επιλογών διαμονής: δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους και deluxe δωμάτια, σουίτες, swim-up rooms & studios και ιδιωτικές βίλλες. Όλα τα δωμάτια (συνολικά 699) θα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι, με θέα στο βουνό ή στη θάλασσα. Τα studios διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε πισίνα και θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι πέντε βίλλες έχουν ιδιωτική πισίνα, απευθείας θέα στη θάλασσα, ενώ η διαρρύθμισή τους διασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα των ενοίκων της από το υπόλοιπο συγκρότημα.

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα προσφέρεται για τη διαμονή τόσο οικογενειών με παιδιά, όσο και ζευγαριών. Το θέρετρο επιπρόσθετα θα προσφέρει «το δικαίωμα ζώνης για όλους» ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη, ξεκινώντας με ζώνες για οικογενειακή διασκέδαση και καταλήγοντας σε ζώνες ενηλίκων οι οποίοι προτιμούν να είναι πιο απομονωμένοι, προσαρμοσμένες όλες αποκλειστικά στις ανάγκες τους. Θα διαθέτει 3 pool μπαρ, δύο κεντρικά εστιατόρια, 3 θεματικά a la carte εστιατόρια ελληνικής, ιταλικής και ασιατικής κουζίνας, εστιατόριο θαλασσινών, ελληνικό καφενείο, waterpark κ.α..

marvel2-Την επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, για το ολοκαίνουριο, επίσης 5άστερο, Marvel Luxury Resort & Spa στην ίδια περιοχή, στην Καλλιθέα της Ρόδου που θα περιλαμβάνει superior, deluxe και δωμάτια εύκολης προσβασιμότητας, bungalows, διώροφα bungalows και σουίτες. Και τα 222 δωμάτια θα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Όλα τα ισόγεια bungalows θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πισίνες swim-up, ενώ τέσσερις επιλεγμένες σουίτες θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες – Jacuzzi. Το resort θα διαθέτει ακόμη τρία μπαρ και τα τέσσερα εστιατόριά και μοναδικό πακέτο παροχών και ανέσεων, γήπεδα τένις και beach volley, παιδική πισίνα και mini-club, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 500 ατόμων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α., ενώ οι πελάτες του θα έχουν επιπλέον πρόσβαση σε μια παραλία 430 μέτρων.

Ο τουριστικός ξενοδοχειακός όμιλος Κολοσσός Α.Ε., με έτος ίδρυσης το 1958, αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες στο νησί της Ρόδου που δραστηριοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο κλάδο, έχοντας πλέον διανύσει μια μακρά πορεία με σημαντικούς σταθμούς, που συνέβαλαν στην εξέλιξη και τη σημερινή της παρουσία στον τουρισμό των Δωδεκανήσων. Κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία είχε η ανέγερση και λειτουργία του Colossos Beach, στην Καλλιθέα της Ρόδου, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1980, ενώ μία ακόμη ημερομηνία- σταθμός ήταν το 1998, όταν περατώθηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου PARK (www.rodospark.gr).

Πηγή: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/toyrismos/300935-ependisi-70-ekat-eiro-sti-rodo-apo-enan-kolosso

By | 2016-09-22T08:28:53+02:00 September 22nd, 2016|Categories: Γενικά|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment