Αθήνα: Νέο μεγάλο ξενοδοχείο στην Πατησίων

8535283fbd3dd30b478789605d74dffe_LΜία ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή μονάδα 377 κλινών στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στα σκαριά με ορίζοντα λειτουργίας προς το τέλος του 2018 και μία επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο θα φέρει, πιθανότατα, την υπογραφή της αλυσίδας ΙΒΙS, δεδομένου ότι την αξιοποίηση του ακινήτου επί των οδών Μάρνης 2 και Πατησίων 55 στην Αθήνα ανέλαβε η γαλλική Boissée Finances, από τους πιο γνωστούς ”παίκτες” στον ξενοδοχειακό τομέα με δραστηριότητα στους τομείς της ανάπτυξης, χρηματοδότησης, επενδύσεων και διαχείρισης.

Ειδικότερα, ο γαλλικός όμιλος υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα σύμβαση με την ιδιοκτήτρια, την Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου της τελευταίας, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Ίδρυμα αναζητούσε, ήδη από το 2015, τρόπο για να αξιοποιήσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του, έχοντας πραγματοποιήσει για τον σκοπό αυτό και σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος τελικά κατακυρώθηκε στην Boissée Finances.

Με βάση τη σύμβαση, ο γαλλικός όμιλος μισθώνει για 50 χρόνια το ακίνητο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ιστορικό θερινό θέατρο Αθήναιον, προκειμένου να κατασκευάσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 11.500 τ.μ. Επισημαίνεται εδώ ότι το Αθήναιον, που είχε φιλοξενήσει για πολλά χρόνια μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου, παρέμενε κλειστό ήδη από το 2011, θύμα- και αυτό- της κρίσης και της υποβάθμισης που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ειδικά μετά από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.

Τώρα, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, εντός 12μήνου από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να έχουν εξασφαλισθεί οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση της νέας μονάδας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες- αν και είναι πολύ πιθανό οι αδειοδοτήσεις να έχουν εξασφαλιστεί νωρίτερα.

Η επένδυση περιλαμβάνει την κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων, που είχαν υποστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλες ζημιές, δεδομένου ότι το ακίνητο αξιοποιείται τώρα ως οικόπεδο. Σημειωτέον ότι με την έκδοση της οικοδομικής άδειας η Boissée Finances θα καταβάλλει στο ίδρυμα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης των 50 ετών, θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα, γεγονός το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για την απρόσκοπτη συνέχεια της Επαγγελματικής Σχολής, η οποία ανέστειλε, πριν τρία χρόνια, τις δραστηριότητές της, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους της Τριαντείου η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το ίδρυμα, αποφέροντας σημαντικά έσοδα.

Πηγή: www.ypodomes.com

By | 2016-07-01T14:37:01+02:00 July 1st, 2016|Categories: Γενικά|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment