8 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Mια νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 επί της οδού Μητροπόλεως σε κτιριακό συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενοικιάσθηκε κατόπιν διαγωνισμού για 35 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης της μισθωτικής σύμβασης για ακόμη 15 χρόνια από την εταιρεία Αγία Δύναμις Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ξενοδοχειακού ομίλου Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την ξενοδοχειακή μονάδα Athens Gate. Το επενδυτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση του κτιρίου στο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 220 δωματίων, εκτιμάται ότι θα φθάσει σε 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επί της οδού Μητροπόλεως αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη μία ξενοδοχειακή μονάδα σε κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας του ομίλου Χυτήρογλου. Με την αναδιαμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος, το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη.

Στο Κολωνάκι αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ξενοδοχεία. Το πρώτο επί της οδού Βαλαωρίτου θα λειτουργήσει σε κτίριο 1.493 τ.μ., ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο κτίριο λειτουργούσε έως τον Ιούνιο το ξενοδοχείο Athens Lycabettus. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει κινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες για την επαναμίσθωση του κτιρίου με χρήση ξενοδοχειακής μονάδας και ελάχιστο χρόνο ενοικίασης του κτιρίου τα 12 χρόνια. Το δεύτερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 39 δωματίων αναμένεται να λειτουργήσει στο Κολωνάκι από τη ξενοδοχειακή αλυσίδα Coco – Mat Hotels and Resorts Worldwide.

Eξάλλου, τους πρώτους μήνες του 2016 αναμένεται η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων επί της πλατείας Ομονοίας. Πρόκειται για κτίριο, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών, όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ξενοδοχείο Fashion House Hotel, και εκμισθώθηκε για 40 χρόνια από ελληνοαμερικανικό όμιλο.

Επιπλέον, λίγα μέτρα πιο κάτω, προς την οδό Πειραιώς και συγκεκριμένα επί των οδών Γερανίου 24 και Αναξαγόρα 10, ένα οκταώροφο κτίριο εργαστηρίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας Caprise A.E., θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξασφάλισε στις αρχές Οκτωβρίου από την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Κυκλάδων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την έγκριση της μελέτης αλλαγής της χρήσης του κτιρίου, από εγκαταστάσεις εργαστηρίων σε τουριστικό κατάλυμα.

Παράλληλα, μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση σχεδιάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας ο όμιλος αλλαντικών Υφαντή. Η επένδυση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας Fresh Hotel, που ελέγχεται από τον όμιλο, σε διατηρητέο κτίριο όπου λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο «Πίνδαρος».

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αδειοδοτικές διαδικασίες με στόχο τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 400 κλινών, περιλαμβανομένου ξενοδοχείου 5 αστέρων, στα Αστέρια Γλυφάδας, από εταιρεία του ομίλου Παπαθεοχάρη που έχει μισθώσει τη σχετική έκταση από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγή: www.ypodomes.com

By | 2015-11-10T12:04:29+02:00 November 10th, 2015|Categories: Γενικά|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment