Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων

Η εσωτερική θερμομόνωση Knauf είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιά κτίρια όπου γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Η επένδυση των εξωτερικών τοίχων μπορεί να γίνει είτε με έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf InTherm που επικολλούνται με γυψόκολλα, είτε με την κατασκευή μεταλλικού σκελετού όπου στερεώνεται το οικολογικό μονωτικό υλικό ορυκτοβάμβακα Knauf ECOSE και βιδώνεται η γυψοσανίδα Knauf AluTherm.

Μπορείτε να θερμομονώσετε εσωτερικά αμόνωτες εξωτερικές τοιχοποιίες όλων των ειδών, όπως από τούβλα, σκυρόδεμα, πέτρα ή τσιμεντόλιθους. Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μονόδρομος όταν η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης είναι τεχνικά αδύνατη ή δεν επιτρέπεται, π.χ. διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακοί οικισμοί. Έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή της στις πολυκατοικίες , όπου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μονώσει το σπίτι του με λίγα χρήματα, αναβαθμίζοντάς το τουλάχιστον κατά μία ενεργειακή κατηγορία, χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών.

Η λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό προβάλλει ως οικονομικά η βέλτιστη λύση μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες ενέργειας, αλλά και αποφεύγοντας τις άσκοπες δαπάνες, Τέλος, λόγω της γρήγορης απόδοσης στη θέρμανση και στο δροσισμό, ενδείκνυται ιδιαίτερα για εξοχικές κατοικίες, κτίρια γραφείων και σχολεία.

Knauf InTherm

Το έτοιμο θερμομονωτικό πανέλο Knauf InTherm αποτελείται από άνθυγρη γυψοσανίδα και θερμομονωτική πλάκα γραφιτούχου διογκωμένου πολυστυρενίου. Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών ποικίλλει από 3 έως 10cm ανάλογα με τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης. Στα πλεονεκτήματά του προσμετρώνται η υψηλή δυνατότητα διαπνοής η οποία επιτρέπει την αποβολή υδρατμών από το εσωτερικό του κτιρίου και η εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά.

Knauf AluTherm

Για τις εσωτερικές επενδύσεις με μεταλλικό σκελετό προτείνουμε τη γυψοσανίδα Knauf AluTherm που έχει επικολλημένο στην πίσω όψη της φύλλο αλουμινίου το οποίο λειτουργεί ως φράγμα υδρατμών και προστατεύει τον αμόνωτο τοίχο ή οροφή από την υγρασία εσωτερικής συμπύκνωσης. Στο διάκενο μεταξύ του αμόνωτου τοίχου και της γυψοσανίδας Knauf AluTherm τοποθετούνται πλάκες φυσικού ορυκτοβάμβακα Knauf ECOSE  σε πάχη που απαιτούνται για την εξασφάλιση της απαιτούμενης θερμομόνωσης ή/και ηχομόνωσης.

3 Comments

  1. Μιλτος Ελευθερακος 14/10/2012 at 10:44 am - Reply

    Καλημερα σας. Θα ηθελα να μονωσω εσωτερικα εναν τοιχο σε βορεινο υπνοδωματιο το οποιο ειναι εκτεθημενο.
    Για λιγοττερα μερεμετια θα προτιμησω το knauf in therm.Σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε καποια μειονεκτηματα που εχει η λυση αυτη εκτως την μειωση εσωτερικου χωρου π.χ. υγρασια, δεν αναπνεει ο τοιχος, ειναι ακινδυνο υλικο για παιδια κ.τ.λ.
    Σας ευχαριστω

  2. knaufgr 15/11/2012 at 12:37 pm - Reply

    Τα μειονεκτήματα που έχει η λύση εσωτερικής θερμομόνωσης είναι η μείωση του εσωτερικού χώρου, η έλλειψη θερμοχωρητικότητας και η όποια «αναστάτωση» προκαλείται από τις εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού. Φυσικά υπολογίστε ότι η μόνωση αφορά θερμομόνωση και όχι στεγανοποίηση.

  3. ΙΟΑΝΝΑ 31/03/2016 at 11:54 am - Reply

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΝΩΣΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΙΑ ΕΞΟΧΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ 40 ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ (ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ 6Χ9)ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ KNAUF ALUTHERM.EIMASTE TEXNIKO GRAFEIO ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΝ ΤΗΕΡΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ…

Leave A Comment