«Πράσινο» το Πανεπιστήμιο Κύπρου μέχρι το 2016

news_14373_1_bgΜέχρι το 2016 το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο, το οποίο θα είναι πλήρως απεξαρτημένο από συμβατική ηλεκτρική ενέργεια και θα εξαρτάται ενεργειακά αποκλειστικά από τον ήλιο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Και ενώ οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου «ΑΠΟΛΛΩΝ», εντείνονται με στόχο την άμεση εξοικονόμηση πόρων και μείωση των δαπανών λειτουργίας του Πανεπιστημίου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει τις «πράσινες» δράσεις του καθιστώντας το «Πράσινο Πανεπιστήμιο», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ισχυρής περιβαλλοντικής συνείδησης.
«Η ιδέα του `Πράσινου Πανεπιστημίου` προέκυψε με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίριά του και αποσκοπεί να απαντήσει στις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας και στη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική γνώση, περιβαλλοντική συνείδηση και περιβαλλοντική ευθύνη”, είπε ο κ. Χριστοφίδης.
Πρόσθεσε ότι “αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει σε μία ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη σε αρμονία με τη φύση”.
“Επιθυμούμε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να καταταχθεί ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε σχέση με τη λειτουργικότητά του και την περιβαλλοντική του συνείδηση”, είπε καταλήγοντας.
By | 2015-01-30T16:31:13+02:00 February 1st, 2015|Categories: Γενικά|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment