Δημιουργία τεχνητού νησιού στην Κύπρο

garden-of-eden-cyprus_mapΈνα… φαραωνικού τύπο επενδυτικό πρόγραμμα που υπολογίζεται να φτάσει τα 7,5 δις ευρώ, πήρε τη Δευτέρα το πράσινο φως από τις αρχές της Κύπρου. Πρόκειται για τη δημιουργία τεχνητού νησιού, στα πρότυπα του Ντουμπάι, το οποίο θα κατασκευαστεί στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου στη Μεγαλόνησο.

Επενδυτής φέρεται ένας Ούγγρος πολυεκατομυριούχους ονόματι Sandor Kenyeres, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στο νησί καθώς διαθέτει πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η συνάντηση που έγινε προχθές παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης και εκπρόσωποι του ενδιαφερόμενου επενδυτή, είχε ως αντικείμενο την πρόταση για τη δημιουργία της «Εδέμ», όπως ονομάζεται το project (edencitycyprus.com).

Οι σύμβουλοι του Ούγγρου πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος διαθέτει στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς ξενοδοχειακή μονάδα «πέντε αστέρων», παρουσίασαν στους κυβερνητικούς αξιωματούχους το αρχικό πλάνο της επένδυσης, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει επτά δισεκατομμύρια, πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει δέκα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Το Eden City, για το οποίο η εταιρία Atum Developments έχει υποβάλει αίτηση για τις σχετικές άδειες, έχει έκταση 200 εκταρίων και διαχωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Το νησί – Divina Island το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχειακές μονάδες, οικίες και μαρίνα,

 

  • η χερσόνησος Peninsula η οποία θα αποτελείται από παραλιακό συγκρότημα με εστιατόρια, συγκρότημα διαμερισμάτων καθώς και ένα εμπορικό κέντρο,

 

  • και ο κήπος της Εδέμ: πολιτιστικό, επιχειρηματικό κέντρο καθώς και χωριό τέχνης, ενώ την ιδέα συμπληρώνει η δημιουργία ενός Διεθνούς Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της Κύπρου.
  •  

    Η Αρχιεπισκοπή για την επένδυση αυτή θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης. Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλούσιους επιχειρηματίες από τη χώρα του αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει.

    Ο Sandor Kenyeres πέρυσι εγκαινίασε το Antara Destination Spa and Resort ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που στοίχισε 25 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην περιοχή λίγο έξω από την Πόλη Χρυσοχού, προς το χωριό Αργάκα. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική της ελληνιστικής περιόδου και διαθέτει έξι βασιλικές σουίτες, η τιμή των οποίων ανέρχεται γύρω στις 3.500 ευρώ το βράδυ, καθώς και μια προεδρική σουίτα με κόστος 10.000 ευρώ το βράδυ. Το κατάλυμα έχει γίνει ήδη χώρος ολιγοήμερης ανάπαυσης εκατομμυριούχων του τζετ-σετ από όλο τον κόσμο, χάρη στην πολυτέλεια, τις μοναδικές παροχές και το φημισμένο spa του, ενώ ήδη υπήρξαν και κρατήσεις ολόκληρου του resort για καλεσμένους κάποιους εξ αυτών έναντι 30.000 ευρώ ημερησίως.

    Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος αναμένεται να προχωρήσει στην ανάπτυξη γης πέριξ του resort, με την ανέγερση δεκάδων επαύλεων πολυτελείας οι οποίες θα απευθύνονται και πάλι στο διεθνές τζετ σετ.

  • Πηγή: www.all4me.gr
By | 2014-09-24T15:12:36+02:00 September 25th, 2014|Categories: Γενικά|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment