Μεγάλα ξενοδοχεία ακόμη και σε μικρούς οικισμούς

Μεγάλα ξενοδοχεία ακόμη και σε μικρούς οικισμούςΑκόμη και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα μπορούν να κατασκευαστούν σε μικρούς οικισμούς που έχουν πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους ή είναι προ του 1923.

Με παρέμβαση που έκανε το ΥΠΕΚΑ στη Βουλή, στις περιοχές αυτές θα επιτρέπονται ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις, χωρίς όριο κλινών ή τετραγωνικών.

Ουσιαστικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, σχετική διάταξη, η οποία περιόριζε τη μέγιστη συνολική επιφάνεια δόμησης στα 2.000 τ.μ. ανά οικόπεδο και τη δυναμικότητα στις 50 κλίνες, ανά τουριστική επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται στοην εκαστοτε δημοτική αρχή η υποχρέωση έκδοσης τοπικού χωρικού σχεδίου στο οποίο θα προβλέπεται οι όροι και οι προυποθεσεις χωροθέτησης των συγκεκριμένων χρήσεων

Επίσης, αφαιρέθηκε διάταξη η οποία αφορούσε περιοχές με χρήσεις «Τουρισμός – αναψυχή – παραθεριστική κατοικία» και επέτρεπε έως 1.500 τ.μ. ανά οικόπεδο για εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και εκθέσεις.

Πηγή : www.ered.gr

Leave A Comment