Επέκταση του Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον

energeiako_pistopoiitikoΑπόφαση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος <<Εξοικονόμηση Κατ’οίκον>> μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 υπέγραψαν οι υπουργοί περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης και Αναπτύξεως κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Προς τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπάρξει καταρχήν συνεννόησις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβαθμίσεως κατοικιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και εν συνεχεία την είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδυλίου νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στο <<Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον>> περισσότερες από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκατ. Ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 3140 εκατ. ευρώ.

Το <<Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον>> προβλέπει την επιδότηση παρεμβάσεων εξοικονομήσεως ενέργειας σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο και τα οποία είτε βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 ευρώ ανά τ.μ. , είτε έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Αποδόσεως (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της κατηγορίας Δ.

Πηγή: www.energia.gr

Leave A Comment