Μπλόκο του ΣτΕ σε 36 στρατιωτικά διαμερίσματα στον Καρέα

Μπλόκο στα σχέδια των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών για ανάπτυξη ακινήτων κατά παρέκκλιση των πολεδομικών διατάξεων και των όρων δόμησης που ισχύουν για τους υπόλοιπους, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας,

Με απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστικοί ακυρώνουν ορστικά την κατασκευή δύο συγκροτημάτων με διαμερίσματα, συνολικά 36 εντός του στρατοπέδου Σακέτα της Πολεμικής Αεροπορίας στη περιοχή του Καρέα Υμηττού.

Το δικαστήριο απαγόρευσε την κατασκευή των διαμερισμάτων που προρίζονταν για άγαμες και έγγαμες ολιγομελείς οικογένειες των στρατιωτικών.

Η κατασκευή των συγκροτημάτων αυτών είχε «παγώσει» από 15 Σεπτεμβρίου 2009 με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μετά απο προσφυγή του Δήμου Βύρωνα και του Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού καθώς το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ βρίσκεται εντός της β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι παράνομη η κατασκευή των δύο οικιστικών συγκροτημάτων, αφού στην περιοχή απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ (1347/2014) πρέπει ρητά οι οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

 

Πηγή : www.ered.gr

By | 2014-04-11T11:29:51+02:00 April 11th, 2014|Categories: Αρχιτεκτονική, Γενικά, Ξηρά δόμηση|0 Comments

Leave A Comment