H Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ και η Interplast AE ανακοινώνουν την εμπορική συνεργασία τους για την Ελλάδα και την Κύπρο.

cutout_kngr_13322_teaser_big_complete_1Η Knauf ανέπτυξε και διαθέτει μέσω της Interplast μια ειδικά επεξεργασμένη ινογυψοσανίδα της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η εύκολη και γρήγορη μετάδοση της θερμότητας. Η Interplast AE ενσωματώνει τις ειδικές ινογυψοσανίδες αυτές στα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που παράγει και προσφέρει στην Ελληνική αγορά ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ.

Οι ειδικές αυτές ινογυψοσανίδες παράγονται υπό πίεση, από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας των πλακών >1250Kg/m3, του μικρού πάχους των 15mm, αλλά και της ευκολίας στην τοποθέτησή τους, αποτελεί παράλληλα το ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της ηχομόνωσης δαπέδων κτιρίων. Το σύστημα δαπέδου είναι βατό μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή του και μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε τελικό δάπεδο π.χ. κεραμικά πλακίδια, πέτρα, ξύλο, πλαστικά δάπεδα, εποξειδική βαφή κλπ.

Σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ (Τομή)

Το νέο σύστημα είναι ιδανικό για όλες τις κατοικίες, παλιές και νέες, καθώς το ύψος διαμορφώνεται από 3,5 έως 5,5 εκατοστά μαζί με το τελικό δάπεδο, έναντι 10 έως 12 εκατοστών που απαιτεί το κλασσικό σύστημα. Το σύστημα χαμηλού προφίλ εξαλείφει το φαινόμενο της αδράνειας που παρατηρείται στην κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση, καθιστώντας άμεση την απόδοση θερμότητας στο χώρο. Η ειδική ινο-γυψοσανίδα ύψους 15mm τοποθετείται στη μόνωση του δαπέδου και η διάστρωση του σωλήνα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εγκοπών που υπάρχουν.

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα περιέχουν ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει τη θερμοαγωγιμότητα του σωλήνα. Ο νέος σωλήνας, είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών χρόνων της Interplast και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αυξάνει τις μηχανικές αντοχές έναντι των συμβατικών και προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα συστήματος ενδοδαπέδιας χαμηλού προφίλ

  • Συνολικό ύψος συστήματος από 3,5-5,5 εκατοστά συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης και του τελικού δαπέδου.
  • Δυνατότητα τοποθέτησης οποιουδήποτε τελικού δαπέδου (πλακάκι, ξύλο, κλπ.).
  • Ιδανικό σύστημα για νέες κατασκευές και για κατοικίες που ανακαινίζονται.
  • Εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας, καθώς δεν υπάρχει θερμομπετόν.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Συνδυάζεται με όλες τις μορφές ενέργειας (αντλίες θερμότητας, λέβητες πετρελαίου, κλπ.).

Το νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περίπτερο της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ στην 31η διεθνή έκθεση δομικών υλικών INFACOMA που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

2 Comments

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ 26/02/2014 at 8:39 pm - Reply

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  2. tsapan 28/02/2014 at 10:47 pm - Reply

    Αναλυτικές πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να ζητήσετε στην εταιρεία INTERPLAST
    Τηλ: +30 25310 38811
    Τηλ: +30 210 6209909
    Fax: +30 2531038813
    http://www.interplast.gr
    Πολιτειάδης Βασίλης 6986801111 politeiadis@interplast.gr
    Βλαχογιάννης Περικλής 6972085067 pvlahogiannis@interplast.gr

Leave A Comment