Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

mpagkeion_megas aleksandros-error imageΔύο πρώην ξενοδοχεία, το «Μπάγκειον» και το «Μέγας Αλέξανδρος» στο κέντρο της Αθήνας, θα αξιοποιηθούν από τον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Τη δημιουργία του κέντρου προβλέπει προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αθηναίων της Μπαγκείου Επιτροπής, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής για την παραχώρηση της χρήσης των δύο πρώην διατηρητέων που στέγαζαν τα δύο ξενοδοχεία επί της οδού Αθηνάς. Βάσει των προκαταρκτικών μελετών του Δήμου Αθηναίων, ο συνολικός προϋπολογισμός για τις εργασίες αποκατάστασης των δύο πρώην ξενοδοχείων και της λειτουργίας τους ως Κέντρου Ανάπτυξης έχει υπολογισθεί σε, περίπου, 7 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμος Αθηναίων θα λειτουργήσει το κέντρο για την υποστήριξη της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών, με οργάνωση και παροχή σε αυτούς των απαραίτητων υποδομών λειτουργίας της επαγγελματικής έδρας τους. Η Μπάγκειος Επιτροπή δέχθηκε να παραχωρήσει για 12 χρόνια τα κτίρια για τον παραπάνω σκοπό. Από την πλευρά του, ο δήμος ανέλαβε να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση και ανακαίνιση των κτιρίων και την κατάλληλη διαμόρφωσή τους για χρήση τους ως Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, την έκδοση των σχετικών αδειών, την εκτέλεση των εργασιών και τον εξοπλισμό και στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό. Η δωδεκαετής παραχώρηση θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων -η οποία υπολογίζεται να περατωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2015- και μπορεί να παραταθεί για άλλα πέντε χρόνια με τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει την παροχή των απαραίτητων υποστηρικτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα για τη μελέτη και εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης των διατηρητέων, και η Περιφέρεια Αττικής την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για θέματα αρμοδιότητάς της.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Leave A Comment