Δόμηση με γυψοσανίδα σε σύγκριση με συμβατική δόμηση

Θέλετε να οικοδομήσετε ή να ανακαινήσετε; Eπιθυμείτε ποιότητα ζωής, ανεξαρτησία και μία σίγουρη επένδυση για τα χρήματά σας; Τότε βρίσκεσθε προ της αποφάσεως να διαμορφώσετε το χώρο σας. Σχεδιάστε για το μέλλον και επιλέξτε τα καλύτερα δομικά υλικά! Αισθητική και διαχρονικότητα είναι σημαντικές αξίες και η σωστή θερμομόνωση εξασφαλίζει χαμηλό λειτουργικό κόστος.  Ασφαλής, υγιεινή και  λειτουργική κατοικία αποτελεί μία από τις πρωταρχικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν η συμβατική κατασκευή υπολείπεται, μεταξύ άλλων, των απαιτήσεων αντισεισμικότητας και ηχομόνωσης.

Οι δαπάνες συμβατικής δόμησης για αντισεισμική προστασία είναι δυσανάλογες  της απαιτούμενης ασφάλειας που προσφέρει. Η ποιοτική αναβάθμιση των δομικών υλικών και της κατασκευής κτιρίων μέσω της βιομηχανοποίησης, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη  για την Ελλάδα της νέας  χιλιετίας,  όπως άλλωστε και η προστασία του περιβάλλοντος κατά την περίοδο της κατασκευής. Τα πλήρη συστήματα ξηράς δόμησης και ανακαίνισης εφαρμόζονται πάνω από είκοσι χρόνια τώρα σε όλους τους τομείς της ελληνικής κατασκευής. Η εφαρμογή τους είναι ευρεία σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κέντρα εστίασης και διασκέδασης, κτίρια γραφείων, κινηματογράφους, θεάτρα,  και  σε μουσεία όπως επίσης και σε κατοικίες. Στην Ελλάδα κατασκευάστηκαν ήδη δεκάδες εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τοιχοποιίας και οροφών προσφέροντας μοναδικές λύσεις κορυφαίας ποιότητας κατασκευής και αισθητικής.

Τα συστήματα ξηράς δόμησης αποτελούνται από γυψοσανίδες, μεταλλικά προφίλ, εξαρτήματα και υλικά επεξεργασίας επιφανειών. Είναι σύγχρονα δομικά υλικά, απόλυτα συμβατά και συνεργάσιμα μεταξύ τους που συνθέτουν δομικά στοιχεία μεγάλης αντοχής. Προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη και καθαρή τοποθέτηση, αντισεισμική προστασία, ηχομόνωση, πυροπροστασία, θερμομόνωση και ευχάριστο κλίμα περιβάλλοντος χώρου. Ξηρά δόμηση σημαίνει  καλή σχέση τιμής απόδοσης, γρήγορη καθαρή δόμηση και κέρδος ωφέλιμου χώρου

Η πρώτη ύλη o φυσικός γύψος

Το λευκό φυσικό πέτρωμα του γύψου βρίσκεται εν αφθονία στη χώρα μας. Ο φυσικός γύψος αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη των δομικών πλακών ξηράς δόμησης, των γυψοσανίδων. Η λειτουργική, ασφαλής, αισθητικά άρτια κατοικία αποτελεί βασική ανάγκη και επιδίωξη του σύγχρονου ανθρώπου. Η νέα μέθοδος κατασκευών με ξηρά δόμηση προσφέρεται ιδανικά για την επίτευξη του στόχου. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο δόμησης ευκολότερο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο και οικολογικό. Ήδη μελετητές, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες διακρίνοντας τα πλεονεκτήματα της νέας σύγχρονης δόμησης κατασκευάζουν εσωτερικά κατοικίες και διαμερίσματα πλήρως με γυψοσανίδες σε μεταλλικό σκελετό και μόνωση ορυκτοβάμβακα.

Ολοκληρωμένο σύστημα συμβατών υλικών

Τα συστήματα ξηράς δόμησης από γυψοσανίδες σε μεταλλικό σκελετό και μόνωση ορυκτοβάμβακα,  συνθέτουν δομικά στοιχεία που καλύπτουν εγγυημένα και τις πιό υψηλές απαιτήσεις. Αποτελούνται από υλικά, απόλυτα συμβατά και συνεργάσιμα μεταξύ τους δημιουργώντας δομικά στοιχεία μεγάλης αντοχής. Τα υλικά αυτά είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την καινούρια αντίληψη που κυριαρχεί στην Ευρώπη και αφορά στη χρήση υγιεινών δομικών υλικών, τη βιοαρχιτεκτονική. Επιπλέον, προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη καθαρή τοποθέτηση, αντισεισμική προστασία, θερμομόνωση, πυροπροστασία, ηχομόνωση και υγεινό, ευχάριστο κλίμα περιβάλοντος χώρου.

Ελευθερία διαμόρφωσης χώρων

Οι τοίχοι μπορούν να κατασκευασθούν στο τελικό δάπεδο και έτσι διαθέτουν τη δυνατότητα εύκολης αναδιάταξης των επι μέρους χώρων του διαμερίσματος ώστε να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της οικογένειας .

Αντισεισμικότητα του κτιρίου

Ένας τοίχος είναι δέκα φορές περίπου ελαφρύτερος από έναν αντίστοιχο ισοδύναμο συμβατικό τοίχο. Λόγω των μικρότερων στατικών φορτίων μειώνονται αντίστοιχα και οι σεισμικές καταπονήσεις του κτιρίου. Οι  τοίχοι δεν καταρρέουν, δεν ριγματώνουν, είναι ελαφρείς,  εύκαμπτοι και παραμένουν σταθεροί στο φέροντα οργανισμό καθόσον είναι μηχανικά στερεωμένοι με βίδες και κατάλληλα βίσματα.

Μόνωση και υγιεινή διαβίωση

Οι τοίχοι ξηράς δόμησης διαθέτουν κορυφαίες τιμές θερμομονωτικής και ηχομονωτικής αξίας διασφαλίζοντας εξαιρετική παθητική πυροπροστασία. Εξωτερικές τοιχοποιίες μπορούν να μονωθούν εσωτερικά καλύπτοντας πλήρως τις νέες αυστηρές απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ, δίνοντας τη δυνατότητα εύκολης απόκτησης του ενεργιακού πιστοποιητικού του κτιρίου. Η πρώτη ύλη της γυψοσανίδας, ο γύψος, είναι ένα φυσικό υλικό που διαθέτει ουδέτερο pH, φιλικό στο δέρμα του ανθρώπου  χωρίς καμμία τοξική ουσία. Έτσι οι τοίχοι αναπνέουν απορροφώντας την περισσευούμενη υγρασία και στη συνέχεια την προσδίδoυν στο χώρο όταν μειωθεί τη σχετική υγρασία. Είναι δηλαδή, ρυθμιστές του μικροκλίματος περιβάλοντος χώρου, ιδιότητα αναγκαία στον κλιματισμό σύγχρονων κτιρίων.

Αναρτήσεις φορτίων  και εγκαταστάσεις

Η ανάρτηση κάδρων, πινάκων και φωτιστικών στους τοίχους ξηράς δόμησης είναι εύκολη υπόθεση. Μέσω γυψοσανίδων υψηλών μηχανικών αντοχών ή με ειδικά στηρίγματα αναρτώνται επιτοίχια είδη υγιεινής, ντουλάπια, σώματα  θέρμανσης ή οποιοδήποτε αντικείμενο μεγάλου φορτίου. Η διέλευση ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών και υδραυλικών σωληνώσεων, στο διάκενο των τοίχων, απαλάσσει τoν κατασκευαστή από χρονοβόρα και δαπανηρά σκαψίματα. Τα δομικά στοιχεία παραμένουν ως κατασκευάστηκαν χωρίς “πληγές” και επιδιορθώσεις.

Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος

Ο σύντομος χρόνος της ξηράς δόμησης, απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από χρονοβόρες διαδικασίες. Οι τοίχοι κατασκευάζονται από εκπαιδευμένα συνεργεία, γρήγορα και καθαρά και οι λεπτές διατομές των τοίχων αυξάνουν τον πολύτιμο χώρο του διαμερίσματος. Τέλος, η άριστη τελική επιφάνεια βοηθά στη μείωση του κόστους σπατουλαρίσματος και βαφής της κατοικίας ενώ η απαλλαγή από τις εργατικές εισφορές στο ΙΚΑ μειώνει περεταίρω τις δαπάνες κατασκευής του  κτιρίου.

Πλεονεκτήματα ξηράς δόμησης με μιά ματιά

  • Αντισεισμική συμπεριφορά,
  • μοναδική θερμομόνωση,
  • προστασία από τη φωτιά,
  • κορυφαία ηχομόνωση,
  • ταχύτητα κατασκευής,
  • καθαρή δόμηση χωρίς λάσπες, μπάζα και γκρεμίσματα,
  • εύκολη εγκατάσταση σωληνών, αεραγωγών και καλωδίων,
  • προστασία του περιβάλλοντος κατά την κατασκευή,
  • εξοικονόμιση πολύτιμου ωφέλιμου χώρου,
  • άψογη τελική επιφάνεια,
  • διασφαλισμένη βιομηχανική ποιότητα,
  • πιστοποιημένα προιόντα,
  • εύκολη ανακατασκευή γιά κάθε φάση της ζωής,
  • επισκεψιμότητα των εγκαταστάσεων,
  • βιοκλιματικό περιβάλον από υλικά φιλικά στον άνθρωπο.

Π.Σακούλας

2 Comments

  1. Λοιζου Χριστοφής 04/09/2014 at 12:06 pm - Reply

    Θέλω να ενημερωθώ σε σεμινάριο στην Αθήνα που οργανώνετε σχετικά με τη ξηρά δόμηση.
    Με εκτίμηση.
    Χρ. Λοιζου

    • tsapan 04/09/2014 at 2:05 pm - Reply

      Καλησπέρα κε Χριστοφή, εκπαιδευτικά σεμινάρια ξηράς δόμησης διάρκειας 3 ημερών διοργανώνουμε στις σχολές μας που λειτουργούν σε Αμφιλοχία & Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής και τις ημερομηνίες διεξαγωγής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Στην Αττική έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε προϊοντικές παρουσιάσεις διάρκειας 2 ωρών που διοργανώνουμε σε συνεργασία με εμπορικούς μας συνεργάτες. Για να δείτε που και πότε διοργανώνουμε τις παρουσιάσεις επιλέξτε στο παρακάτω σύνδεσμο ως Εταιρεία το Δίκτυο συνεργατών.
      http://www.knauf.gr/www/el/etaireia/training/details/details.php
      Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης στο 2109310567 για ενημέρωση σχετικά με τα συστήματα ξηράς δόμησης στο χώρο σας είτε στα γραφεία μας από εξειδικευμένο μηχανικό υποστήριξης της εταιρείας μας.

Leave A Comment