Στις 24 Οκτωβρίου ο νέος διαγωνισμός για το Τέμενος στον Βοτανικό

temenosΑναβλήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η δημοπράτηση της κατασκευής του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνών για τυπικούς λόγους και μετατίθεται για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού ασθένησε και, έτσι, η δημοπράτηση δεν πραγματοποιήθηκε. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη και, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, υπάρχει ενδιαφέρον από τις κατασκευαστικές της 7ης τάξης, που καλούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Έτσι, εκτιμάται ότι θα βρεθεί μειοδότης.

Το έργο «Κατασκευή Τεμένους με Μετασκευή Υφισταμένου Κτιρίου στην περιοχή Βοτανικού» έχει προϋπολογισμό ύψους 946.000 ευρώ (με ΦΠΑ και αναθεώρηση).

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τεμένους με μεταλλική κατασκευή, περιλαμβανομένων και των απαραίτητων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών, μέσω της κατάλληλης προς τούτο μετασκευής υφισταμένων κτιρίων του κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων Ναυτικού στον Ελαιώνα Αττικής.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Γραφείου Τομπάζη, το κτίριο θα μετασκευαστεί και θα διατηρηθεί μόνο ως προς τους πλαϊνούς τοίχους, λόγω της κακής κατάστασης της στέγης.

Η νέα κατασκευή θα έχει φέροντα μεταλλικό σκελετό. Οι εξωτερικοί νέοι τοίχοι θα ενσωματώνουν τον μεταλλικό σκελετό και εξωτερικά θα έχουν πανέλα αλουμινίου με μόνωση, ενώ εσωτερικά θα καλύπτονται με διπλή γυψοσανίδα. Από γυψοσανίδα θα είναι και η ψευδοροφή των λατρευτικών χώρων και χώρων υγιεινής. Οι εξωτερικοί τοίχοι της αυλής θα είναι από διάτρητη κατασκευή, η οποία θα καλύπτει και την οριζόντια στέγη της πέργκολας για τη σκίαση, σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή του έργου.

Επίσης, έχει προβλεφθεί και κάποια άλλη κατακόρυφη σύνθεση σε ανάμνηση του παραδοσιακού μιναρέ.

Πηγή : www.tovima.gr

Leave A Comment