Έκθεση Έργου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

DodekanisaΟ Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής διοργανώνει την 1η Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 25 Αυγούστου του 2013, στη Ρόδο. Στόχος των εκδηλώσεων και της έκθεσης είναι:
– η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των αρχιτεκτόνων της Δωδεκανήσου.
– η ανάδειξη νέων δημιουργών.
– η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στη Δωδεκάνησο σήμερα.
– η ουσιαστική γνωριμία του κοινού με την αρχιτεκτονική.
– ο επαναπροσδιορισμός της αξίας της αρχιτεκτονικής, στο νησιωτικό και μνημειακό περιβάλλον.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν υλοποιημένα έργα, ιδιωτικά ή δημόσια, καθώς και μη υλοποιημένες προτάσεις (π.χ. διωτικών έργων, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ερευνητικό έργο, διδακτορικές διατριβές κ.λ.π). Στο χώρο της έκθεσης θα οργανωθούν σειρά ανοιχτών συζητήσεων, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης και της μνημειακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου μας. Επιτροπή επιλογής έργων: Μυρτώ Δεσποτίδη, Τάσης Παπαϊωάννου, Νίκος Σμυρλής, Claudio Conenna, Γιώργος Καρυδάκης.
Πηγή: ΤΕΕ

Leave A Comment